| Στηρίζουμε αυτούς που έχουν ανάγκη: 2313323869 

Η Αντηρίδα στο ΜΜΣΤ - Έκθεση για τον Αλέξανδρο Ιόλα

ΣΑΒΒΑΤΟ 03/11/2018  - ώρα 12.00

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΙΟΛΑ

 

Η ΑΝΤΗΡΙΔΑ προσκαλεί τα μέλη του Συλλόγου στο

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης,

Σάββατο 03/11/2018 και ώρα 12,00

στην πρώτη μεγάλη έκθεση για τον Αλέξανδρο Ιόλα .

Μια έκθεση μνήμης για τον Αλέξανδρο Ιόλα ο οποίος ενέπνευσε μια μικρή παρέα πεφωτισμένων Θεσσαλονικέων, το 1979, δωρίζοντας αρχικά μέρος της προσωπικής του συλλογής με έργα σημαντικών διεθνών καλλιτεχνών, ώστε να στηθεί το πρώτο κέντρο σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα. 

Η έκθεση  παρουσιάζει και την πλούσια εκδοτική δραστηριότητα του Αλέξανδρου Ιόλα μέσα από ένα πλούσιο αρχείο καταλόγων που συνόδευσαν τις εκθέσεις του, ο ειδικός σχεδιασμός των οποίων τεκμηριώνει μέρος της τυπογραφικής ιστορίας, αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύει το ειδικό ενδιαφέρον του για τα συγκεκριμένα έντυπα ως αυτόνομα έργα τέχνης. Στο πλαίσιο αυτό, πέραν των καταλόγων, αφισών, του οπτικού, ερευνητικού και αρχειακού υλικού, η έκθεση θα συμπεριλάβει τόσο τα έργα της δωρεάς του Ιόλα προς το ΜΚΣΤ (μετέπειτα ΜΜΣΤ), όσο και έργα σημαντικών καλλιτεχνών από δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές, αρκετά από τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά δημοσίως. 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και δηλώνεται τηλεφωνικώς στο 2310323869 ή στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   (μέχρι Πέμπτη 01/11/2018) 

Επικοινωνία

Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, Θεσσαλονίκη
Περιφερειακή Νέας Ευκαρπίας, 56403

  • Τηλέφωνο: 2313323869
  • Φαξ: 2313323869
  • E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
     

  

Γίνε Μέλος

Στήριξε την προσπάθεια της ΑΝΤΗΡΙΔΑΣ:

ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ
 

 

ΓΙΝΕ ΧΟΡΗΓΟΣ

 

 

Ανακοίνωση: Ο Σύλλογός μας οικονομικά στηρίζεται εξ΄ολοκλήρου στις εισφορές των μελών του και τις δωρεές των φίλων του. Αυτοί είναι οι μοναδικοί μας πόροι και δεν επιδοτηθήκαμε ούτε επιδοτούμαστε από κάποιο ευρωπαϊκό ή κρατικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Ευχαριστούμε θερμά όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και αγκάλιασαν με ενθουσιασμό τις ιδέες μας.