| Στηρίζουμε αυτούς που έχουν ανάγκη: 2313323869 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ «Ενδυνάμωση του ρόλου του Εθελοντή στο δημιουργικό και κοινωνικό του έργο»

Στο πλαίσιο της διαρκούς επιμόρφωσης και υποστήριξης των μελών του Συλλόγου μας, πρόκειται να ξεκινήσουν μια σειρά από σεμινάρια από την Δευτέρα 10 Μαρτίου υπό τον τίτλο «Ενδυνάμωση  του ρόλου του Εθελοντή στο δημιουργικό και κοινωνικό του έργο»

Στόχος είναι η επιμόρφωση των εθελοντών της «Αντηρίδας» σε θέματα που αφορούν την λειτουργία μιας ομάδας, την βαθύτερη κατανόηση των αναγκών της, τους ρόλους  και τις  φάσεις  ανάπτυξης της ομάδας.

Στις συναντήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με την μορφή βιωματικών εργαστηρίων και μέσα από την επεξεργασία συγκεκριμένων θεμάτων θα προσπαθήσουμε να συνδιαμορφώσουμε ένα πλαίσιο αλληλοϋποστήριξης, εξέλιξης και ανταλλαγής εμπειριών μέσα σε κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης.

Ενδεικτική θεματολογία:

§     Η σημασία της Εθελοντικής Εργασίας (οφέλη σε προσωπικό & κοινωνικό επίπεδο)

§     Φάσεις ανάπτυξης της ομάδας Εθελοντών

§     Η Δυναμική και η Διεργασία της ομάδας  (ρόλοι, δομή, τρόποι λειτουργίας, συναισθηματικό κλίμα, κανάλια επικοινωνίας, προσδοκίες μελών)

§     Χαρακτηριστικά λειτουργίας – δυσλειτουργίας στην ομάδα

§     Αξιοποίηση της κρίσης σε μια ομάδα

§     Μελέτη περιπτώσεων (Case  study) από την εθελοντική δουλειά

 

Χρόνος υλοποίησης: Μάρτιος 2014

Σύνολο ωρών: 12

Αριθμός συναντήσεων : 6,  διάρκειας δύο ωρών, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, 13:00 - 15:00

Συνολικός αριθμός μελών : 15- 17 μέλη

Όσοι επιθυμούν να τα παρακολουθήσουν, ας το δηλώσουν ως την Δευτέρα 10/3 με mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή τηλεφωνικώς στη γραμματεία του Συλλόγου (2313-323869, καθημερινά 9 με 3 το μεσημέρι).

Επικοινωνία

Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, Θεσσαλονίκη
Περιφερειακή Νέας Ευκαρπίας, 56403

  • Τηλέφωνο: 2313323869
  • Φαξ: 2313323869
  • E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
     

  

Γίνε Μέλος

Στήριξε την προσπάθεια της ΑΝΤΗΡΙΔΑΣ:

ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ
 

 

ΓΙΝΕ ΧΟΡΗΓΟΣ

 

 

Ανακοίνωση: Ο Σύλλογός μας οικονομικά στηρίζεται εξ΄ολοκλήρου στις εισφορές των μελών του και τις δωρεές των φίλων του. Αυτοί είναι οι μοναδικοί μας πόροι και δεν επιδοτηθήκαμε ούτε επιδοτούμαστε από κάποιο ευρωπαϊκό ή κρατικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Ευχαριστούμε θερμά όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και αγκάλιασαν με ενθουσιασμό τις ιδέες μας.