| Στηρίζουμε αυτούς που έχουν ανάγκη: 2313323869 

1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας: Ημέρα μνήμης των Εθνικών Ευεργετών.

1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας:  Ημέρα μνήμης των Εθνικών Ευεργετών. Μια ομπρέλα προστασίας!

Με αφορμή την 30η Σεπτέμβρη, την ημέρα μνήμης των Εθνικών Ευεργετών, μαθητές και μαθήτριες των τάξεων Ε1΄ και Ε2΄ του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας ασχολούνται με μια σειρά δραστηριοτήτων πάνω στη ζωή και το έργο των Εθνικών Ευεργετών, με καταγωγή από τη Σιάτιστα, Νικολάου και Λεωνίδα Παπαγεωργίου.

 

Οι μαθητές γνωρίζοντας το τεράστιο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο των αδελφών Παπαγεωργίου, μετέφεραν αισθήματα ευγνωμοσύνης, σεβασμού και θαυμασμού με τη δημιουργία ενός εικαστικού έργου. Είναι η «ομπρέλα προστασίας» που μας χάρισαν με το έργο τους στο πέρασμα των χρόνων.                 Μια ομπρέλα φιλανθρωπίας, φιλοπατρίας, ανιδιοτέλειας, υπομονής, πρωτοτυπίας, αντοχής, τόλμης, προσφοράς, απλότητας, ταπεινότητας. Οι δάσκαλοι και αρμόδιοι της δράσης σχολιάζουν : «Όλα αυτά για τα οποία αξίζει να μιλήσεις στους μαθητές σου, όταν θέλεις να βλέπεις το μέλλον τους. Όλα αυτά που δημιούργησαν οι Εθνικοί Ευεργέτες γίνονται ένα μάθημα ζωής για μας και τους μαθητές μας.»

Από τις δύο ομπρέλες που δημιουργήθηκαν, η μία στολίζει τον χώρο του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Ευχαριστούμε την Διεύθυνση του Σχολείου , τους μαθητές και τους καθηγητές για την ευγενική τους δωρεά  και ευχόμαστε να συνεχίσετε απρόσκοπτα το πολυσήμαντο έργο σας.